Kalp ve damar hastalıkları dünyadaki ölümlerin birinci nedeni olarak bildirilmiştir. Hipertansiyon ( yüksek tansiyon), kanda artmış LDL (kötü kolesterol)'un düşük olması, sigara, diyabet ve obezite, kalp damar hastalıklarının başlıca risk faktörleridir. Tamamen doğal bir arı ürünü olan arı sütünün kalp damar hastalarında kullanımına ilişkin, toplam 9.196 adet bilimsel yayın bulunmaktadır. Yapılan bilimsel çalışmalarda düzenli olarak arı sütü tüketen bireylerde, kandaki kötü huylu kolesterol ve trigliserit seviyelerinin daha düşük olduğu belirlenmiştir. Bu nedenle, arı sütünün kalp ve damar hastalıklarına yakalanma ihtimalini düşürdüğü ön görülmüştür. Bu bilgiler doğrultusunda kalp ve damar sağlığı için yetişkin bir bireyin 1 çay kaşığı taze arı sütü ya da 1 tatlı kaşığı propolis arı sütü ham bal karışımı tüketmesini öneririm.
Kaynak: Pasupuleti, Visweswara Rao, et al. ''Honey, propolis, and royal jelly: a comprehensive review of their biological actions and health benefits.'' Oxidative medicine and cellular longevity 2017 (2107).